Ett år sedan Vetlandadådet – så minns invånarna dramat

Uppdaterad
Publicerad

Det är idag exakt ett år sedan en man gick till attack mot sju olika personer i centrala Vetlanda. En händelse som fortfarande påverkar många i staden, ett år senare.

– Det var väldigt obehagligt, man visste inte vad som skulle hända, säger Tilde Runström Jardbring som satt inne på ett café i centrala Vetlanda när händelsen ägde rum.

Henrik Tvarnö (S) som är kommunstyrelsens orförande i Vetlanda, märkte att händelsen påverkade stadens invånare olika mycket.

Våldsdådet i Vetlanda

– Det var en chock för de flesta först, men det är nog väldigt olika hur mycket det påverkar var och en idag. Vi på kommunen och regionen får försöka hjälpa olika personer på olika sätt utifrån vilket behov som finns, säger han.

Trygghet ute på stadens gator

De flesta av dem som SVT pratade med i Vetlanda på årsdagen menar att de idag inte känner någon otrygghet att gå ute på gatorna i staden.

– Jag kan förstå att det kan kännas mer för de som blev drabbade och skadade i händelsen, det är ett trauma som inte försvinner bara sådär. Men jag känner mig trygg här i Vetlanda idag skulle jag säga, säger Inger Bomander.

I klippet ovan hör du Vetlandabor berätta om deras känslor kring dådet nu ett år efter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsdådet i Vetlanda

Mer i ämnet