Foto: TT

Exklusiv bil stals från garageuppfart

Publicerad

På onsdagsmorgonen ringde ägaren till en Mercedes-Benz till polisen och anmälde att bilen stulits. Den stod parkerade utanför huset när den försvann.

Bilen det rör sig om är en Mercedes-Benz AMG 63 S och polisen uppskattar värdet till 1,2 miljoner kronor. Bilen, som stod parkerad på garageuppfarten, ska ha försvunnit strax efter klockan 1 under natten till onsdagen.

– Vid bilstölder brukar det handla om att en person vill ta sig från en plats till en annan och snabbt behöver en bil. Eller så stjäl man en värdefull bil för att sälja vidare och så verkar det snarare vara i det här fallet, säger Pia Paldanius vid polisen i Värnamo.

Polisen har påbörjat en utredning om tillgrepp av fortskaffningsmedel och bilen är efterlyst. Polisen är angelägen att komma i kontakt med eventuella vittnen till händelsen.

LÄS MER: Fem bilinbrott i Värnamo

Natten till måndagen stals det föremål ur ett flertal BMW-bilar i Värnamo och polisen misstänker att de stölderna utförts av en liga. Polisen utesluter inte att nattens stöld har med de tidigare att göra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.