Hör varför HR-direktören på regionen Patrick Nzamba nu väljer att kalla in en extern konsult för att utreda arbetsmiljön på OP/IVA i regionen efter vårens förtroendekris. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Extern utredare ska granska arbetsmiljön på IVA

Uppdaterad
Publicerad

Regionen har nu beslutat att kalla in en extern konsult som ska utreda arbetsmiljön på OP/IVA i regionen efter vårens och sommarens förtroendekris mellan vårdpersonal och hälso- och sjukvårdsledningen.

– Vi vill ha en utredning om vad som hände under våren och sommaren, så att vi kan lära oss vad vi som arbetsgivare kan göra annorlunda i framtiden i relation till våra medarbetare, säger Patrick Nzamba, HR-direktör på Region Jönköpings län.

Vad kommer konsulten att kosta?

Corona Jönköping

– Det vet vi inte än. Men uppdraget är att hitta en balans mellan att göra utredningen tillräckligt grundlig för att den ska bli tillförlitlig, och att den ändå inte ska kosta för mycket, säger Patrick Nzamba.

I klippet hör du skälen till att regionen kallar in en extern person för att utreda arbetsmiljön på OP/IVA i regionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet