Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Angelica Hansen från Vårdförbundet berätta om hur de samlar in skadeståndsanspråk från vårdpersonal till regionen. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Vårdförbundet förbereder skadeståndskrav mot region Jönköping

Uppdaterad
Publicerad
Flera anställda inom region Jönköpings sjukvård hävdar att de fått för sena semesterbesked och beviljad semester indragen. Vårdförbundet samlar nu in dokumentation och förbereder skadeståndsanspråk mot regionen.

– Hittills har vi fått in skadeståndsanspråk från 20 till 25 vårdanställda inom kirurgisk vård i regionen och det kommer in flera nya dagligen, säger Angelica Hansen, fackligt förtroendevald i Vårdförbundet.

Vårdförbundet planerar att kunna lämna in skadeståndsanspråken till regionen i höst.

”I enlighet med lagar och avtal”

Regionens företrädare tycker dock inte att de har gjort något fel.

– Det är svårt att kommentera skadeståndsanspråk vi inte fått in, men rent allmänt har vi uppfattningen att vi fastställt de anställdas huvudsemestrar sent, men i enlighet med lagar och avtal, säger Sven Fägerskjöld, tillförordnad HR-direktör Region Jönköpings län.

I klippet hör du Angelica Hansen berätta om hur ovanligt det är att vårdförbundet får in den här mängden av skadeståndsanspråk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet