På lördag byter Faith Kakembo Länssjukhuset Ryhov mot Luleå och Melodifestivalen. Foto: SVT/TT

”Låten och jag passade för varann”

Uppdaterad
Publicerad

Till vardags arbetar hon som narkossjuksköterska på Länssjukhuset Ryhov men under lördagen bytte hon ut operationssalen mot Melodifestivalens scen i Luleå. Länsbon Faith Kakembo tävlade med låter Crying Rivers.

I våras vann hon musiktävlingen P4 Nästa, där en artist från tävlingen även vinner en plats i Melodifestivalen, men dne artisten var inte Faith Kakembo.

– Sedan hörde SVT av sig en eller två veckor senare och frågade om jag ville vara med och det var ju så otippat, berättar hon.

Faith Kakembo tillsammans med kollegerna på Länssjukhuset Ryhov.

”Passade för varann”

Efter att Faith tackat ja till förfrågan började letandet efter en låt som ledde till ”Crying Rivers”, skriven av Jörgen Elofsson och Liz Rodrigues. Hon tycker att det är viktigt att hon kan stå för det hon sjunger, vara sig det är en publik på 50 personer eller tre miljoner.

– Låten och jag passade för varann kan man säga, det blev lite snabba ryck och jag gillade låten, säger hon.

Faith Kakembo gick ut som nummer sex när tredje delfinalen avgjordes i Luleå. Vill du smyglyssna på bidragen – klicka här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.