Foto: SVT

Fakturabluff skickades till Sävsjö

Uppdaterad
Publicerad

Sävsjö kommun har fått ett liknande bluffmejl om obetalda fakturor som Tranås kommun fick tidigare under sommaren. Ett bluffmejl som ledde till att Tranås kommun betalade nära en miljon kronor till en okänd avsändare.

I slutet av juli betalade Tranås kommun två falska fakturor och blev lurad på nära en miljon kronor. Händelsen har väckt många reaktioner i Tranås i form av kritik från tjänstemän och politiker i kommunen, ett avslöjande av Tranås Tidning uppmärksammade.

Nu skriver tidningen att även Sävsjö kommun fått ett liknande bluffmejl och blivit ombedda att betala pengar. I mejlet stod det att kommunen hade en obetald faktura. I Sävsjö har ekonomiavdelningen inte betalat någon faktura.

Förundersökning pågår

Efter att Tranås kommun betalat de falska fakturorna pågår nu en förundersökning om grovt bedrägeri. Polisen har ännu inte velat uttala sig om det finns någon misstänkt för brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.