Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mathias Ljung, tillförordnad lokalpolisområdeschef säger att det är svårt att veta om kamerorna kommer att göra Nässjö säkrare. Foto: Audun Braastad/TT och Magdalena Moreno/SVT

Fasta övervakningskameror till Nässjö centrum – de första på höglandet

Uppdaterad
Publicerad

Nässjö ska bli första kommun med fasta övervakningskameror på höglandet. I våras skärpte polisen bevakningen av Nässjö tätort och nu till hösten är planen att sätta upp fasta övervakningskameror i centrum, något Smålands Dagblad var först att rapportera om.

Hör i klippet vad Nässjöborna tycker om övervakningskameror.

Polismyndigheten har ett nationellt kameraprojekt, som hållit på sedan en tid tillbaka, och nästa steg för polisen på höglandet är att få upp fasta övervakningskameror i Nässjö kommun. Främst ska kamerorna övervaka torget i centrala Nässjö.

Än så länge finns inget fast datum för när kamerorna ska sättas upp, men förhoppningen är någon gång under hösten.

Nässjöborna är positiva

Av de Nässjöbor som SVT träffar i Nässjö centrum, är alla positiva till fasta övervakningskameror. Många anser att kamerorna kommer att göra centrum tryggare då det är stökigt och att man ibland inte vågar vara ute på kvällar och nätter.

– Man kommer att tycka att det är mycket tryggare att gå ut på kvällarna, säger Rebecka Martinsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.