Nu kan du kräva tillbaka pengar om du har fått en felparkeringsavgift i Gnosjö på kommunal mark. Foto: SVT

Felaktigt uttagna parkeringsavgifter i Gnosjö kommun

Uppdaterad
Publicerad

Nu kan du kräva tillbaka pengar om du har fått en felparkeringsavgift i Gnosjö på kommunal mark, det skriver kommunen på sin hemsida. Parkeringsböter som utfärdats de senaste fem åren kan nu återkrävas.

Enligt kommunen ska avgifterna ha saknat laglig grund, och anledningen är att det inte har funnits ett formellt beslut om storleken på avgifterna i kommunfullmäktige. 

– Vi vet inte hur stort belopp det här handlar om och kan inte säga hur många felparkeringsavgifter vi har delat ut, säger Christian Bagar, kommunsekreterare i Gnosjö.

Kommunen har samrått med jurister och kommit fram till att de som har fått en felparkeringsbot på kommunal mark efter den 1 januari 2019, kan få tillbaka sina pengar. 

Behöver visa p-bot

Den som fått en bot måste styrka det genom att visa var man har fått böterna och vilket belopp det rör sig om. 

– Vi har mycket svårt att bedöma hur många som kommer kräva återbetalning, man vet inte hur många har sparat den lilla bot-lappen, säger han.

Misstaget att det inte har funnits ett formellt beslut om avgifternas storlek ska åtgärdas på det kommande fullmäktigesammanträdet imorgon torsdag, den 28 september. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.