Per-Magnus Söder på Huskvarna folkets park säger att ekonomin bidragit starkt till att festivalen ställs in. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Festivalen Park Sounds i Huskvarna ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Musikfestivalen Park Sounds som skulle arrangerats nu till helgen har ställts in med kort varsel, meddelar Huskvarna folkets park i ett pressmeddelande.

På onsdagseftermiddagen kom beskedet att festivalen Park Sounds ställs in med kort varsel på grund av oförutsedda omständigheter.

Arrangören säger att beslutet beror på att de inte får ihop ekonomin kring arrangemanget.

– Det är tråkigt att det blir så och det är omständigheter vi inte har kunnat påverka, säger Per-Magnus Söder på Huskvarna folkets park.

Biljettköpare får pengarna tillbaka

Han säger att alla biljettköpare ska få tillbaka sina pengar. Samtidigt har de sålt betydligt färre biljetter i år än tidigare.

– Det är en del av upplevselen, desto fler som kommer desto bättre blir känslan. Folk har vänt sig vid att vi har mycket folk och större artister. Vi har inte förväntat oss att sälja lika många biljetter som när Thomas Stenström och Miss Lee kommer i sommar.

De artister som tidigare varit klara för festivalen är The Vaccines (UK), Augustine, Loney Dear, Yaeger, Pkew Pkew Pkew (CAN), Svart Ridå, Nadia Tehran, Tender Youth (DK) och Dalmatin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.