Foto: TT

Fick inte arv på 22 miljoner – testamentet var ogiltigt

Publicerad

En man från Jönköpings kommun överklagade att ett arv på 22 miljoner gått till Allmänna arvsfonden istället för till honom. Men eftersom testamentet är ogiltigt får mannen inte ta del av pengarna.

Enligt ett testamente skulle arvet efter en avliden man gått till mannen som hjälpt honom med gården eftersom att han inte hade några barn eller andra släktingar i livet.

LÄS MER: Missade arv på 22 miljoner

Men tingsrätten ogiltigförklarade testamentet eftersom att vittnena till testamentet inte skrivit på samtidigt och arvet på 22 miljoner gick till Allmänna arvsfonden. Mannen överklagade tingsrättens beslut till Kammarkollegiet som nu har beslutat att mannen inte har rätt till arvet, uppger P4 Jönköping.

Kammarkollegiet anser att det inte går att bevisa att det var den äldre mannens vilja att arvet skulle gå till mannen som hjälpt honom med gården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.