Cindy Sävström i Anderstorp fick sin sadelkammare länsad. Foto: Privat

Fick sadelkammaren helt länsad vid inbrott

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdagen blev Cindy Sävström i Smålandsstenar av med i stort sett alla tillbehör till sina hästar. Allt från grimmor och stövlar till sadlar är spårlöst försvunna.

Inbrottet upptäcktes av Cindy Sävströms mamma på morgonen.

– Hon skulle ta ut hästarna och upptäckte att låset till sadelkammaren var borta. Hon bor i Smålandsstenar och har hästarna där.

Hela sadelkammaren var länsad på i stort sätt alla tillbehör, berättar hon. Värdet på det som stulits uppgår till cirka 40 000 kronor.

– Jag är helt uppgiven. Det är hur mycket som helst som saknas och det är inget man ersätter på en dag.

Sökte med hundar

Stölden är polisanmäld och på förmiddagen har polis varit på platsen och bland annat sökt av området med hundar. Om det gett något resultat vet Cindy Sävström inte. Hon själv fick spendera morgonen med att försöka få tag det nödvändigaste till sina hästar.

– Jag har ju inget att ta in dem med och har fått köpa nya grimmor och annat för att lösa situationen. Det är jättetråkigt.

Nedan finns ett klipp med Carolina Malmlöv i Taberg söder om Jönköping har varit med och tagit fram ett webbaserat register där ridsadlar kan registreras. Något hon hoppas ska gör det svårare att sälja stulna sadlar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.