Katja Roselli är glad att Filmbyn kan hålla öppet under pandemin. Foto: Fanny Olsson

Filmbyn håller öppet när andra har stängt

Uppdaterad
Publicerad

Vimmerby och Astrid Lindgrens värld har drabbats hårt av coronapandemin. Men Filmbyn i Mariannelund, där man visar hur det går till bakom kulisserna från Astrid Lindgrens filmer, håller fortfarande öppet.

Strax utanför Mariannelund är det fullt ös med lek och bus i Filmbyns utställning. Här har besökarna möjlighet att se och upptäcka hur det gick till bakom kulisserna på en filminspelning av Astrid Lindgrens filmer.

När restriktionerna kom i samband med coronapandemin fick verksamheten kämpa med att hålla kvar sina besökare. Men nu har det blivit bättre, menar verksamhetschefen Katja Roselli.

Corona Jönköping

– Vi hade det tufft i våras och fick verkligen kämpa. Men så fort vi gick ut med att vi kunde hålla öppet trots restriktionerna gick det genast bättre,säger hon.

Något för alla

Janette Wigren och hennes dotter Clara Wigren har åkt från Sundbyberg, utanför Stockholm, för att besöka Filmbyn.

– Eftersom Astrid Lindgrens värld är stängt, fick det i stället bli något likvärdigt och då blev det, det här stället, säger Janette Wigren.

Dottern Clara tycker att det är tråkigt att hon inte kunde besöka Astrid Lindgrens värld i år, men Filmbyn var minst lika bra, säger hon.

– Jag älskar alla som är med i filmerna och här var det bästa att rida på Pippis häst, säger hon.

Se Clara besöka en scen ur Emil i Lönnebergas film och hör Katja Roselli berätta mer om läget på Filmbyn i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet