Cili Blomgren, psykolog på Kungshälsan i Huskvarna, märker av att fler söker psykologhjälp i coronatider. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Fler söker sig till psykolog efter corona

Uppdaterad
Publicerad

Den oro som uppstår hos människor i och med coronavirusets utbredning börjar nu märkas på vårdcentralerna. Till Kungshälsan i Huskvarna har flera personer hört av sig för att få tid hos psykolog.

Det finns flera skäl till att människor blir oroliga i coronatider. Utöver de som känner oro för själva smittan finns även de som känner sig ensamma på grund av isolering. Andra känner oro över den privata ekonomin när de blir varslade om uppsägning.

– En bra sak att tänka på nu är att försöka behålla sina vardagliga rutiner. Det är ett stöd om man känner oro och mycket förändras runt omkring, säger Cili Blomberg, psykolog på Kungshälsan i Huskvarna.

På Kungshälsan märker man att personer börjar höra av sig i större utsträckning och vill boka tid hos psykolog som en effekt av oron för corona. Men också vårdpersonal uppmärksammar när någon börjar känna sig sämre och hänvisar till psykolog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet