Flera avåkningar i samband med snöfallet

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagsmorgonen har ett nederbördsområde dragit in över länet med snöfall och ganska kraftiga vindar. Några bilar har kört i diket i det hala väglaget, men inga allvarligare olyckor har inträffat i länet.

SMHI gick under torsdagen ut med en klass 1-varning för snöfall. Snöfallet som drog in över länet under fredagsmorgonen har inte orsakat några större trafikprobelm. Men polisen rapporterar om några avåkningar utan personskador.

På länsväg 836 väster om Nässjö, i höjd med Bodatippen körde en bil i diket strax efter klockan åtta. Bilen fick bärgas.  Vid 8.30 tiden körde en bilist in i ett vägräcke på E4 i höjd med Tånnö i Värnamo kommun. Även där fick bilen bärgas.

På länsväg 623 norr om Gnosjö hamnade en bil i diket vid 8.30-tiden. Strax efter klockan nio körde en bil av länsväg 953, strax öster om Nässjö.

Det råder vinterväglag på många vägar i länet och polisen uppmanar trafikanter att anpassa hastighet och avstånd till fordon framför efter det väglag som råder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.