Foto: TT

Flera bankkontor läggs ner

Uppdaterad
Publicerad

Swedbank väljer att centralisera bankkontor till Värnamo och kunderna får resa dit för att få personlig service.

– Det är tråkigt för ortsborna, men tyvärr är inte besöksunderlaget tillräckligt på de här kontoren, säger Ulf Månsson, chef för Swedbank i Värnamo.

Den fjärde december kommer kontoren i Rydaholm och Bredaryd att stängas. Resultatet blir att Swedbanks enda kontor kommer vara i Värnamo. Samtliga anställda kommer att få anställning i Värnamo.

– Bankkunderna gör mycket av sin ekonomi själva idag, men vid större ärenden eller personlig service så blir det bankkontoret i Värnamo som gäller, säger Ulf Månsson.

Uttagsautomater blir kvar

Enligt Månsson så handlar det inte främst om att spara pengar utan just att det inte är tillräckligt med besökare för att motivera att ha kontoren öppna. Istället är det viktigt att ha personalen samlad på ett ställe. På så sätt blir det också lättare att se till att medarbetarna har rätt kompentens för den typen av ärenden som kommer in. Det kan till exempel handla om att uppdatera sig på digitala verktyg för att kunna hjälpa kunderna.

Uttagsautomaterna i Rydaholm och Bredaryd kommer att finnas kvar när kontoren stängs.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer