Fyra personer blev allvarligt skadade efter bilolycka utanför Tranås. Under natten mot lördag meddelade polisen att en äldre man avlidit. Foto: Tobias Marbenius

En person död efter trafikolyckan i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

En man i 65-årsåldern har avlidit efter en trafikolycka utanför Tranås under fredagskvällen. Två personer frihetsberövades efter olyckan, misstänkta för flera olika brott.

Klockan 18:46 på fredagen kom larmet från SOS om en trafikolycka där tre personbilar varit inblandade. Krocken inträffade på riksväg 32 mellan Sunhultsbrunn och Tranås, i höjd med Färestorp.

En person avliden

Enligt initiala uppgifter från polisen var fyra av sex personer allvarligt skadade och några fick tas loss ur bilarna. En av bilarna var helt övertänd.

Räddningsenheter från Tranås, Eksjö och Aneby åkte till platsen, tillsammans med åtta ambulanser.

– En person är losstagen, ytterligare en person sitter fast, meddelande polisens presstalesperson Johnny Gustavsson, vid halv 20.30-tiden.

Under natten mot lördag meddelade polisen via sin hemsida att en man i 65-årsåldern avlidit efter olyckan.

Två personer blev anhållna

En kvinna och en man anhölls efter olyckan. Initialt var de båda misstänkta för drograttfylleri men ytterligare brottsrubriceringar har därefter tillkommit. Mannen misstänks enligt polisen för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott för eget bruk och drograttfylleri.

Kvinnan misstänks för samma brott, men inte drograttfylleri. Senare under lördagen meddelade polisen att hon har släppts på fri fot igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.