Två av bilarna blev totalförstörda. Foto: SVT

Bilägare på Råslätt oroliga

Uppdaterad
Publicerad

För fjärde natten på en vecka har bilar satts i brand vid bostadsområdet Råslätt i Jönköping.

I nattens brand brann tre bilar var av två blev helt förstörda medan den tredje som är kommunmärkt hade mer skador i lack och plastdetaljer. Branden startade i en av bilarna och spred sig till de två intilliggande bilarna. Räddningstjänsten kunde släcka bränderna och ingen person har kommit till skada. För de som har sina bilar parkerade i området växer nu oron.

– Folk blir ju oroliga. Varje person som ska sticka i väg på morgonen undrar om bilen är kvar eller inte, säger Tarek Sammoury.

Beroende av bilen

Shine David är student och har köpt sin bil för att han behöver den när han extrajobbar. För honom skulle det vara förödande om hans bil eldades upp.

– Nu är jag rädd för att parkera här. Det skulle verkligen inte vara bra om min bil blev förstörd, säger Shine David.

Extra bevakning

Polisen utreder händelserna som skadegörelse genom brand och det finns inget som tyder på att brotten var riktade mot någon särskild bilägare. Ingen person har ännu kunnat gripas för någon av bränderna. men nu har de beslutat om extra bevakning av området under kvälls och nattetid.

Vad känner du själv när du ställer bilen här?

– Det är klart man tänker på det när det väl händer men sen rullar livet på i alla fall. Det är inte mycket man kan göra. Det är bara be och hoppas att det inte är min bil som har brunnit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.