Mycket rök utanför cykelförrådet som brunnit i ett lägenhetshus i Tranås. Foto: Jan Franzén

Polisen utreder mordbrand i Tranås

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flera bränder i länet under natten. På söndagskvällen inkom ett larm till räddningstjänsten om en brand i en industri i Hestra, Gislaved. Tidigt på måndagsmorgonen inkom ytterligare ett larm om en brand i ett lägenhetshus i Tranås.

Det är i dagsläget oklart hur någon av bränderna startade och inga skadade är inrapporterade.

Larmet om brand i Hestra inkom till räddningstjänsten vid 22.20 på söndagskvällen. Den ska ha startat i en vägg inne i ett sågverk och sedan spridit sig vidare till taket på byggnaden. Räddningsstyrkor från åtta olika stationer var på plats för att släcka branden.

Brand i cykelförråd

Vid strax innan klockan halv fem på måndagsmorgonen inkom ytterligare ett larm om en brand, den här gången i ett lägenhetshus i Tranås. Branden ska ha startat i ett cykelförråd längst ner i byggnaden.

Styrkor från Tranås och Aneby var på plats vid släckningsarbetet. Enligt räddningstjänsten var förrådet mycket rökfyllt och styrkorna på plats har jobbat med att tömma lokalen. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand på platsen vid lunchtid, och vid 13 tiden togs avspärrningarna bort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.