Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Håkan Boberg, chef för polisområde Jönköping, hur man gått tillväga för att förhindra allvarliga brott. Foto: SVT

Flera gängrelaterade brott stoppade i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

Trots att Jönköpings län hittills klarat sig bättre än många andra i den pågående våldsvågen så finns problemen med gängrelaterade brott även här. På en presskonferens avslöjade polisledningen att flera grova brott har kunnat stoppas i länet den senaste tiden.

Efter den senaste tidens våg av grova våldsbrott kallade polisen i region öst till presskonferens under måndagen. Medan flera orter i området, som Norrköping och Eskilstuna har drabbats hårt, så har Jönköpings län hittills klarat sig bättre. Enligt polisledningen ser man ändå problemen här.

Den senaste månaden har skjutningar skett i Jönköping och Huskvarna – händelser som kopplas samman med samma gängkriminalitet som syns på andra håll.

Stoppat brott

Samtidigt hävdar polisen nu att man genom olika insatser har kunnat förhindra flera andra allvarliga brott.

– Det har konkret varit skjutningar där man planerat att ta livet av någon, säger Håkan Boberg till SVT Nyheter.

I klippet berättar Håkan Boberg, chef för polisområde Jönköping, hur man gått tillväga för att förhindra brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.