Flera olyckor i snön – SMHI utfärdar varning

Uppdaterad
Publicerad

Det har inträffat flera trafikolyckor i länet från lördag kväll till söndag förmiddag. Snövädret gör att det blir ett besvärligt väglag och flera olyckor har inträffat under söndagen.

Det var stopp i norrgående riktning på riksväg 32 norr om Tranås. En personbil körde in i en annan i hög hastighet vid 11.30 och de tre personerna i bilen hade inga fysiska skador, men var chockade. Olyckan orsakade läckage på ena bilen och räddningstjänsten sanerade platsen.

Under söndagsmorgonen körde en bilist av vägen och in i ett staket i Värnamo på Västermogatan. Ingen person skadades och enligt räddningstjänsten var det halt på grund av snön.

Polisens uppmaning

Senare under förmiddagen välte en mindre biltransport på riksväg 27 i Gislaved, också det till följt av halt väglag. Transporten var inte lastad och ingen person skadades och vägen stängdes av under en kortare tid.

– Vi är tacksamma för att det inte har varit fler olyckor och med allvarligare skador. Vi fortsätter att uppmana att ha på vinterdäcken och anpassa hastigheten efter väglaget. Och gärna ha med extra kläder i bilen om man skulle bli stående någonstans, säger Angelica Israelsson Silfver som är polisens presstalesperson.

Varning för fortsatt snöfall

Under lördagskvällen och natten inträffade fyra olyckor i Gränna, Värnamo, Vetlanda och Eksjö. En man misstänks för grovt rattfylleri efter olyckan i Vetlanda.

SMHI har utfärdat en gul varning för snöfall i Habo, Mullsjö och delar av Jönköping. Det är den lägsta varningsgraden och handlar om risk för långsammare trafik, förseningar i kollektivtrafiken och störningar i el- och teleförsörjningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.