Det är trångt förbi olycksplatsen på väg 1047 Foto: Jan Franzén

Flera olyckor när riksväg 32 stängts av

Uppdaterad
Publicerad

Fyra lastbilsolyckor på en vecka på mellan Tranås och Eksjö. Det är resultatet av att trafiken som annars går på riksväg 32 leds om till en betydligt mindre väg medan 32:an är avstängd.

– Det har varit väldigt problematiskt med den här omledningsvägen som vi har valt. Här i det här området har vi begränsade valmöjligheter att välja en vettig omledningsväg, det finns inte så många bra vägar helt enkelt, säger Axel Weren som är projektledare på Trafikverket.

Det var förra veckan som riksväg 32, mellan Tranås och Eksjö, stängdes av för ett omfattande vägarbete. Sen dess har så många som fyra olika lastbildsolyckor inträffat på landsväg 1047 som trafikanterna hänvisa till, som P4 Jönköping tidigare rapporterade om.  Väg 1047 är en betydligt mindre väg och som inte är dimensionerad för den tunga trafiken som annars går på 32:an. Arbetet på riksväg 32 kommer hålla på en bit in i nästa vecka, men nu har Trafikverket agerat för att hoppas kunna förebygga fler olyckor.  

– Vi har satt upp trafikljus och vi har sänkt hastigheten, så får vi se hur de här åtgärderna hjälper, säger Axel Weren som är projektledare på Trafikverket.

Vad lär ni er av det här?

– Det vi lär oss är väl kanske att man behöver göra en grundligare utredning. Man kanske skulle fundera på att bygga tillfälliga vägar förbi arbetsplatsen på utvalda ställen istället för att leda om på den här typen av vägar, säger Axel Weren som är projektledare på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.