Samtliga bränder som startade i lördags i Vetlanda är släckta. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomer, TT

Flera skogsbränder i Vetlanda

Uppdaterad
Publicerad

Lördagens åskoväder som drog över Småland startade flera skogssbränder. I Vetlanda kommun pågick startade under två timmar fyra olika bränder, som alla spred sig och blev större.

– Som mest hade vi fem räddningsenheter, alltså 20-25 man ute. Bränderna var under kontroll redan igår, men vi har haft folk ute hela natten för eftersläckningsarbetet, säger Peter Fritz som är styrkeledare på Höglandets räddningstjänstförbund.

Åskmolnen ovanför Vetlanda gav också ifrån sig regn, vilket hjälpte till i släckningsarbetet. Värre var det för den östra grannkommunen Hultsfred.

– De fick ju torråska, och flera bränder som inte är under kontroll än. Det kan vara så att vi får skicka enheter dit, säger Peter Fritz.

Redan nu finns två släckenheter och tre tankbilar från Bankeryd, Hillerstorp, Skillingaryd samt Eksjö på plats för att hjälpa till med att bekämpa bränderna i Hultsfred.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.