Flera trafikolyckor – halt på vägarna

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har flera trafikolyckor inträffat i länet. En person har förts till sjukhus efter en olycka i Gislaved.

Det var vid 12.30-tiden som larmet om att en personbil kört in i ett vajerräcke på riksväg 27 kom. Enligt polisen ska 50 meter vajerräcke ha körts ner. Föraren av personbilen fördes med ambulans till sjukhus.

Även på riksväg 26/47 inträffade en olycka där en bil kört in i vajerräcket. Den bilen bärgades, men ingen person skadades. Trafiken flöt på växelvis under större delen av räddningspådraget.

Bil körde ner för trappa

I centrala Huskvarna kolliderade tre bilar i en rondell vid Rumlaborgsgatan. En av bilarna försökte väja för en annan personbil och körde över en vägskylt och nerför en trappa. Den blev sedan hängande ovanpå en annan bil och fick bärgas från platsen.

Söder om Korsberga hamnade en bil i diket längs riksväg 31. Enligt polisen är det mycket halt på platsen.

Strax efter klockan 13 kom också ett larm om en singelolycka i Sävsjö. Föraren hade kolliderat med ett elskåp. Airbagen i bilen löste ut, men ingen person skadades allvarligt.

Under eftermiddagen har ytterligare trafikolyckor inträffat. Flera av bilarna har behövt bärgas och i samband med det har det varit vissa trafikstörningar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.