Flera ungdomar förda till sjukhus efter trafikolyckor

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till söndagen har två trafikolyckor med ungdomar inblandade, inträffat i Jönköpings län. Fem personer har förts till sjukhus.

En olycka inträffade i Habo strax före midnatt. En personbil hamnade av okänd anledning i diket och i den färdades fem personer, samtliga i övre tonåren. Tre av ungdomarna fördes till sjukhus med ambulans och föraren av bilen misstänks för vårdslöshet i trafik.

Strax efter 2.30 på natten inträffade en trafikolycka på Burserydsvägen i Smålandsstenar. En A-traktor körde av vägen och in i ett träd. I bilen fanns två unga personer och båda fördes med ambulans till sjukhus. Föraren misstänks för olovlig körning och rattfylleri. Fordonet togs i beslag av polis.

– Det finns misstanke om att fordonet gick fortare än tillåtet. Det ska nu utredas, säger Monika Bergström, polisens presstalesperson.

Samtliga skadade vid olyckan i Habo ska enligt polisen har klarat sig utan allvarliga skador. Skadeläget är dock oklart när det gäller olyckan i Smålandsstenar. Föraren ska ha varit medvetslös när räddningstjänst först kom till platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.