Flera vägar blockerade av nedblåsta träd

Publicerad

De kraftiga vindarna har lett till att flera vägar i länet blockerats av nedblåsta träd under söndagseftermiddagen.

Väg 195 mellan trafikplats Prinsfors till Bankeryd blockerades i båda riktningarna på grund av att ett träd blåst omkull vid 14-tiden. Personal skickades ut för att ta hand om det nedblåsta trädet som blockerade vägen strax söder om korsningen till Bankeryd.

På väg 658 från Jönköpings flygplats till cirkulationsplats Hedenstorp i höjd med Ulvstorp blåste ett träd omkull vid 13-tiden. Trädet låg delvis över vägen. På vägen mellan Stigamo och Hyltena söder om Jönköping välte ett träd i blåsten strax efter klockan 13. Där var påverkan på trafiken liten eftersom trädet endast delvis blockerade vägen.

Även försenade tåg

På väg 953 mellan Hunsberg och cirkulationsplats Solberga strax norr om Nässjö blåste ett träd omkull strax före klockan 14. Något som ska ha haft stor påverkan på trafiken, enligt Trafikverket.

Även i Värnamo kommun, på väg 558 mellan Hånger och Åminne har träd fallit över vägen, liksom i Taberg och Norrahammar, strax söder om Jönköping.

Även tågtrafiken i länet har drabbats av förseningar på grund av det blåsiga vädret.

Inga allvarliga olyckor ska ha inträffat i länet under ovädrets framfart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer