Foto: SVT

Flicka ofredad på väg till skolan

Uppdaterad
Publicerad

Flickan stoppades av en man som försökte dra in henne i en bil. Polisen har inlett en förundersökning och söker nu vittnen.

Flickan som är kring 16 år var på väg till Bäckadalsgymnasiet i Jönköping när hon stoppades av en man som ska ha försökt dra in henne i sin bil. Flickan lyckades ta sig därifrån och larmade polisen när hon tagit sig in på skolan.

Händelsen ska ha skett på Vegagatan mellan klockan 07.50-07.55 och polisen är intresserad av att få in uppgifter om den här mannen.

Han ska vara i 30-årsåldern och beskrivs som relativt kort. Mannen har mörkt hår och enligt polisen talar han inte svenska. Bilen ska ha varit röd och stod parkerad på Vegagatan. Efter händelsen körde mannen från platsen i riktning mot Klostergatan.

Polisen har talat med flickan och föräldrarna och har nu inlett en förundersökning gällande ofredande. Ytterligare förhör ska hållas under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.