Tidigare lämnade Anders Rickman posten som distriktsordförande för L. Nu lämnar Malin Ekman partiet i Värnamo, se videoklippet ovan om varför de flyr från sina poster inom Liberalerna. Foto: pressbild/TT/SVT

Flykt från Liberalerna – toppnamn lämnar partiet i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Liberalernas vägval i mars 2021 handlade om att gå till val på en borgerlig regering, även om det kräver stöd från Sverigedemokraterna. Ett vägval som påverkat liberaler i Jönköpings län, nu lämnar det andra stora namnet liberalerna på grund av närmandet till SD.

Malin Ekman lämnar Liberalerna i Värnamo och sina platser i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Det är den andra liberalen på hög post som på kort tid lämnar sina uppdrag i Jönköpings län.

– Jag trodde aldrig att ett sånt här beslut skulle ta så pass hårt på mig, säger Malin Ekman, tidigare politiker i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige i Värnamo kommun.

Se mer om flykten från liberalerna och Malins argument till varför hon nu lämnar i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.