Foto: Jan Franzén

Flyttbil brann – bohag förstördes

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil med ett helt bohag har brunnit vid kyrkan i Linderås. Branden orsakade totalstopp i trafiken under måndagsförmiddagen.

Det var en bilist som åkte bakom flyttbilen som såg att det rykte från lastbilen. Bilisten ska då ha varnat lastbilsföraren som stannade vid vägkanten på väg 133 mellan Gränna och Tranås i höjd med kyrkan i Linderås. Larmet kom in till SOS strax efter halv elva under måndagen.

– Hela lastbilsskåpet har brunnit som innehåll ett bohag med möbler,  säger Jon Forsärla, insatsledare vid räddningstjänsten i Tranås.

Flyttlasset totalförstört

Lastbilen var på väg med ett flyttlass där alllt ska vara totalförstört. Branden ska vara släckt, men det fortsatte att ryka en stund efter från lastbilen.

Branden tros inte ha startat i lastutrymmet bland bohaget.

– Troligtvis är det något hjulhus på höger sida som gått varmt och startat elden. Sedan har det spridit sig upp till skåpet, men det är endast preliminärt. Vi har inte gjort någon slutgiltig undersökning än, säger Jon Forsärla.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden. Enligt räddningstjänsten var hela vägen öppen för trafik igen strax efter klockan 13.30 på måndagseftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.