Foto: svt arkivbild

Föräldrar måste vara ombytta i simhallen

Uppdaterad
Publicerad

Föräldrar som är med sina barn i simhallen måste vara ombytta till badkläder. Och är barnen under sju år måste föräldern befinna sig inom en armlängds avstånd från barnet hela tiden.

Värnamo kommun inför nu nya regler i simhallen. För den som är och badar med barn under nio år kräver nu kommunen att föräldrarna har badkläder på sig.

Är barnet under sju år får den vuxne inte befinna sig längre bort än en armlängd, under hela tiden de befinner sig i simhallen.

Öka säkerheten

– De nya reglerna är till för att öka säkerheten. Vi vill inte att föräldrar är upptagna med sina mobiler eller befinner sig i en annan del av simhallen när deras barn badar, säger Per Sonne Hansen, simhallsföreståndare.

Flera simhallar i länet har redan infört skärmförbud. Per Sonne Hansen konstaterar att det händer att föräldrar kommer till simhallen tillsammans med barnen, men väljer att inte byta om och kanske sätter sig där de inte har uppsikt över barnen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer