Förare väjde för älg – körde in i träd

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan 18.00 på fredagskvällen inkom ett SOS-alarm angående en trafikolycka på länsväg 864, vid Flisby.. Enligt räddningstjänsten är det en förare som har väjt för en älg och sedan kört in i ett träd.

Räddningstjänsten är kvar på plats med ett fordon som varnar förbipasserande trafikanter. Vägen är inte avstängd och bärgare är på väg.

– Det var en person som väjde för en älg och körde in i ett träd. En person fick föras med ambulans till sjukhus. Vi har en bil kvar på platsen som varnar dem som kör förbi, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

– Föraren är en man i 50 årsåldern och man har kunnat prata med honom vid tillfället. Det har gjorts en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Skadeläget är ännu okänt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.