Se författaren Mickan Thor berätta hur coronapandemin slagit mot hennes inkomst – och hur hon hanterar det. Foto: Fredrik Weibull/ SVT

Drabbades ekonomiskt av corona – så tvingades författaren ställa om

Uppdaterad
Publicerad

Coronapandemin har slagit hårt mot många kulturarbetare i länet som i stort sett tappat all sin inkomst. Men nu får flera gå en en kurs för att utöka sina digitala kunskaper.

På bara några veckor när coronaviruset hade börjat sprida sig i Sverige ställdes flera utställningar, föreställningar, uppträdande och föreläsningar in, vilket gjorde att många kulturarbetare tappade stora delar av sin inkomst.

En av dem var författaren och mångsysslaren Mickan Thor som bor i Nävelsjö i Vetlanda kommun.

– Efter bara någon vecka var det som om någon drog undan mattan, det var fritt fall. Allt som jag hade bokat ställdes in, säger hon.

Hitta nya vägar

I veckan startade Region Jönköpings län en kurs som pågår i sex veckor, där de 18 deltagarna ska utöka sina digitala kunskaper. Under kursens gång får deltagarna 70 procent av lönen.

– Vi sitter i vårt hem med en dator och har interaktioner, föreläsningar och egna presentationer, säger Mickan Thor och fortsätter:

– Jag märker ju nu hur jag börjar tänka på olika saker som jag skulle kunna göra som jag inte tänkt innan. Tillexempel skulle jag kunna göra filmer med inläsningar från mina böcker. Alltså våga sig fram och ta för sig där jag inte riktig varit innan, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet