Foto: Janerik Henriksson/TT arkivbild

Förskoleverksamhet i Eksjö slås samman på grund av coronan

Uppdaterad
Publicerad

I Eksjö kommer nu en del av förskoleverksamheten och familjedaghemmen att slås samman temporärt för att klara av situationen som uppstått med tanke på coronasmittan.

Under måndagen meddelade Eksjö kommun att de samlokaliserar vissa förskolor och pedagogisk verksamhet för att klar av situationen.

Från och med idag kommer verksamheten för barn på förskolan Delfinen, och den pedagogiska omsorgen på Korallen och Krokodilen, att flyttas till den pedagogiska omsorgen Sjöhästen.

– Det är på grund av att personal är hemma som vi gör det, men det är även naturligtvis färre barn där också, säger Anne-Marie Pejrud, tillförordnad skolchef i Eksjö kommun.

Fler åtgärder på tisdagen

Från och med imorgon tisdag kommer barnen på Kvarnarps förskola få vara på förskolan Blåsippan, och verksamheten för barn på Stocksnäs förskola kommer att vara förlagd till förskolan Eken.

– Där är det framförallt på grund av att vi saknar personal inom städ- och kök, säger Anne-Marie Pejrud.

Detta är tillfälliga sammanslagningar och verksamheterna kommer att flytta tillbaka när läget lugnat ner sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona Jönköping

Mer i ämnet