Försvunnen äldre man hittades via mobilen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 80-årsåldern, som anmälts försvunnen, hittades tidigt på fredagsmorgonen av polis efter en stor sökinsats under natten utanför Skeppshult i Gislaveds kommun.

– Han mådde efter omständigheterna bra, säger Dennis Johansson Strömberg, presstalesperson vid polisen.

Det var vid 22.30-tiden på torsdagen som polisen fick samtal från den äldre mannens anhöriga, som inte fick kontakt med honom via telefon. De anhöriga trodde att mannen under dagen varit på vårdcentralen, men där fanns ingen notering om att han varit där.

Polisen försökte få kontakt med mannen via hans mobiltelefon, men fick inget svar. De kunde dock ringa in ett område där telefonen befann sig.

– Men vid 4.15-tiden så svarade mannen i sin telefon, men det är ju inte så lätt att beskriva hur en skog ser ut, säger Dennis Johansson Strömberg.

Med hjälp av att köra polisbilarnas ljud- och ljussignaler kunde mannen ropa var han befann sig i förhållande till polisbilarna. En kvart senare påträffades mannen, som hade fastnat i en grop i skogen.

Den äldre mannen fördes i ambulans till sjukhus för kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.