Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Larmet sent på kvällen i maj. Där hade kommunanställda fest med byggentreprenörerna. I klippet berättar Jan Sandberg, teknik- och fritidschef om händelsen hanteras. Foto: SVT

Förvaltning i Gnosjö hotas av böter efter olovlig spa-fest

Uppdaterad
Publicerad

Anställda på kommun och byggbolag hade en fest i Töllstorps nya spa-anläggning i Gnosjö, trots att lokalerna inte var godkända. Nu riskerar teknik- och fritidsförvaltningen böter och anställda varningar. Det rapporterar P4 Jönköping.

Gnosjös nya spa- och rehabanläggning togs i bruk första juni, men redan i maj hade anställda på kommunen och byggbolaget en egen invigningsfest med alkohol i lokalerna. Det är emot reglerna, och avslöjades efter att larmet gått sent på kvällen

– Man får inte vistas i en lokal innan man fått slutbesked, så vi ser inte att det är okej, säger kommundirektör Anna Engström till P4.

Teknik- och fritidförvaltningen riskerar nu en byggsanktionsavgift på 160 000 kronor. Kommunen har haft samtal med de berörda inom kommunen och det kan bli aktuellt att dela ut varningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.