Fotboll – IFK Värnamo klart för superettan

IFK Värnamo är nu klart för superettan efter att ha vunnit med 5-0 på söndageftermiddagen över Kristianstad. 2800 personer såg när laget vann på Finnvedsvallen.

Simon Thern gjorde första och tredje målet och Viktor Claesson gjorde det andra målet. Värnamo IFK körde helt över Kristianstad med 5-0 (3-0) efter ett lysande spel under den första halvleken då främst Victor Claesson och Simon Thern var tongivande. Simon gjorde två mål och Victor gjorde ett mål.

I andra halvlek så ökade inhopparen Bujar Ferizi på till 4-0 och IFK:s målvakt Hampus Nilsson punkterade matchen med sitt 5-0, inslaget på straff.

– Jag är jätte glad, vi förtjänar verkligen det här, sa Jonas Thern till Jönköpingsnytt efter matchen.

Både Jönköpings Södra och Öster måste kvala för att hålla sig kvar i Superettan. Och första kvalmatcherna spelas nästa helg. Öster möter Qvidinge och Jönköping Södra möter Uppsalalaget Sirius.