Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johannes Tolf är till vardags reporter på SVT Jönköping. Nu är han tillsammans med SVT-reportern Gilda Hamidi-Nia på plats i Ukraina som fotograf. Under måndagen besökte de byar runt Kiev som drabbats hårt av kriget Foto: SVT

Fotograf från SVT Nyheter Jönköping på plats i Kiev för att rapportera

Uppdaterad
Publicerad

SVT-medarbetaren Johannes Tolf från redaktionen i Jönköping har nu anlänt till Kiev för att som fotograf rapportera från kriget. Hör honom berätta om sin ankomst till det krigshärjade landet.

Johannes Tolf kom fram till Kiev under söndagskvällen efter en nio timmar lång tågresa från Lviv till Kiev. Han kommer att jobba tillsammans med SVT-reportern Gilda Hamidi-Nia för att under tio dagar skildra krigets konsekvenser för befolkningen.

– Vi kommer under måndagen att ge oss ut för ett första reportage i ett område som ska vara väldigt härjat av kriget, säger Johannes Tolf, fotograf på SVT Nyheter Jönköping.

Jönköpings län och kriget i Ukraina
En idrottsplats i Ukraina har förstörts under invasionen. SVTs fotograf Johannes Tolf var under måndagen på plats. Foto: SVT

I klippet hör du Johannes berätta om sin ankomst till krigets Ukraina.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jönköpings län och kriget i Ukraina

Mer i ämnet