Friskis och svettis förbereder verksamheten för vaccinpass

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har flaggat för att det vid ökad smittspridning kan komma att införas vaccinpass på bland annat restauranger och gym. På Friskis och svettis är man redan i startgroparna för att klara detta.

– Vi har ju cirka 20 000 medlemmar så vi måste ju förbereda för detta redan nu för att det ska fungera om det blir så, säger Emilia Thor, som är träningschef på Friskis och svettis i Jönköping.

Gymkedjan vill undvika köer och träningsavbrott för sina medlemmar och därför har de redan nu skickat ut meddelande till sina medlemmar att visa upp ID-handling och vaccinationsbevis i någon av deras receptioner. Och redan nu är det många som tränar där som har registrerat sina covidbevis.

Corona Jönköping

Enligt Emilia Thor kan deras medlemmar då fortsätta att träna utan avbrott även om det blir ett krav på vaccinationsbevis.

I klippet förklarar Emilia Thor hur deras medlemmar har reagerat på förberedelserna för vaccinpass.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet