Magdalena Andersson är samordnare på Margaretas park. Foto: SVT

Frivilliga håller Mullsjös äldre aktiva

Publicerad

Att bli äldre och hamna på äldreboende kan för många innebära ett stillasittande liv utan aktiviteter. Men för de boende på Margaretas park i Mullsjö är det fullt av aktiviteter – tack vare frivilliga.

Magdalena Andersson, samordnare på Margaretas park i Mullsjö, berättar att det inte bara är de boende på Margaretas park som tar del av de aktiviteter. Ett stort antal äldre som bor runt om i kommunen besöker äldreboendet och är väldigt beroende av de frivilliga som anordnar aktiviteterna.

– Det handlar inte bara om dem som bor på boendet, det här handlar om äldre på samhället. Utan denna aktivitet skulle ensamheten öka enorm för många äldre i Mullsjö, säger Magdalena Andersson.

Sonja Petersson, som bor i närheten, går till äldreboendet varje vecka för att hälsa på och ta del av allsången de har på fredagarna.

– Det är väldigt viktigt, för annars sitter de på sina rum. Många är lite dåliga och det här blir en ljusglimt för dem, säger Sonja Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.