Frölundas nyförvärv knäckte HV71

Frölunda har värvat två spelare inför avslutningen på SHL:s grundserie. I bortamatchen mot HV71 fick en av dem, Jan Mursak, göra debut. Och som han gjorde det.

Den 29-årige slovenen satte 1–1 i den första perioden efter ett snabbt anfall från göteborgarna. Gästernas nummer 9 behövde i princip bara sätta klubban till pucken när han blev framspelad av Joel Mustonen.

HV71 hade då tagit ledningen genom Martin Thörnberg i inledningen av den första perioden. HV-kaptenen snappade upp en förlupen puck i spel i numerärt överläge och drog till direkt framför Frölunda-kassen.

Slog till igen

I andra perioden hittade Mursak rätt ännu en gång. Den här gången serverades centern av Victor Olofsson i spel fem mot fyra. Målet betydde 3–1 till gästerna.

Innan dess hade Olofsson hunnit med att sätta 2–1 genom ett rappt avslut framför Fredrik Pettersson-Wentzel.

En stund efter slovenens andra fullträff kom också 4–1 när Ryan Lasch avlossade ett skott mitt i HV:s zon. Göteborgarnas poängkung gjorde då sin tredje poäng för matchen och poäng nummer 41 totalt den här säsongen. Olofsson noterades för ännu en assist och gjorde även han sin tredje poäng i mötet i Kinnarps arena.

Två reduceringar

Hemmalaget lyckades visserligen stoppa blödningen bakåt efter att ha tagit en timeout i samband med 1–4-målet. Men trots att HV lyfte sig spelmässigt orkade laget inte jaga ikapp rivalen från Göteborg. Men det var nära.

Victor Ejdsell gjorde 2–4 en bit in i den tredje perioden. Och kort senare kom också 3–4 genom Max Wärn. Men närmare än så kom aldrig den regerande mästaren. I stället fastställde Christoffer Ehn slutresultatet med ett mål i tom bur