Dan Nordlöf ordförande i Jönköpings innebandyklubb. Foto: SVT

Frysta löner och avhoppade spelare när herrarnas innebandy drar igång

Uppdaterad
Publicerad

I morgon drar herrarnas innebandy igång. För de båda länslagen i Svenska superligan (SSL) börjar säsongen med derby och två taggade lag.

– Det känns spännande. Vi har en ung, hungrig trupp och vi hade en fin säsong förra året att bygga vidare på, säger Jakob Olofsson Adelin, huvudtränare för Jönköpings Innebandyklubb (JIK).

Men det har varit turbulent i klubben de senaste veckorna med frysta löner och spelare som hoppar av. En spelare vill hoppa av men styrelsen hävdar att man har ett kontrakt som fortfarande gäller. Han tränar just nu inte med klubben.

Tuffa beslut

– Givetvis surras det runt omkring, men killarna är proffsiga och fokuserar på rätt saker. Det är ju individuellt hur mycket man tar in eller påverkas. Det känns ändå som om vi har fokus på rätt grejer och jag fokuserar på de spelare jag har tillgängliga, säger Jakob Olofsson Adelind.

– Vi hade inte förväntat oss att någon skulle göra vågen när vi tog det här beslutet, men vi såg oss nödgade att göra det för att klara våra åtaganden, säger Dan Nordlöf, JIK:s ordförande.

Har ni tappat spelare på grund av de frysta lönerna?

– Det har troligtvis bidragit men det finns andra skäl också.

Se en längre intervju med Dan Nordlöf i klippet ovan.

Mullsjö siktar på guld

Mullsjö har också förlorat flera tongivande spelare, inte minst förre lagkaptenen David Gillek, som nu finns med som assisterande tränare.

– Ja, det är flera starka karaktärer som försvunnit, men det har blivit så att andra har klivit fram och tagit plats i stället, säger Andreas Elf, huvudtränare för Mullsjö AIS.

Mullsjö har gått till semifinal tre gånger de senaste fyra åren och räknas till ett av topplagen.

– I år ska vi försöka positionera oss i toppen redan från början. Tidigare har vi haft en lång startsträcka, så vi behöver vara snabbare ur blocken och haka i där uppe tidigt. Och därifrån är det bara guldet som gäller, säger Andreas Elf.

Damligan startar på söndag

Damernas superliga drar igång på söndag när länets tredje elitlag – JIK:s damer – möter då Sirius på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.