Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fyra ungdomar åtalas för att ha slagit sönder en avdelning på Sis-hemmet Stigby för snart två år sedan. I klippet ser du hur det såg ut efteråt. Foto: SVT/Polisens förundersökning

Fyra åtalas efter upplopp på Sis-hemmet Stigby på Visingsö

Uppdaterad
Publicerad

Personalen fick låsa in sig när några ungdomar på Sis-hemmet Stigby på Visingsö började vandalisera en låst avdelning i maj 2022. Nu åtalas fyra 18-åringar för grov skadegörelse.

Det var kvällen den 25 maj 2022 som några intagna tonårskillar började slå sönder inredningen på en av de låsta avdelningarna på ungdomshemmet Stigby på Visingsö. Personalen låste in sig i ett angränsande rum och larmade polis.

Polisen använde pepparspray

Under tiden hann ungdomarna orsaka stor förödelse på avdelningen och enligt uppgifter i åtalet ska kostnaderna för skadorna ha uppgått till cirka 700 000 kronor.

Fyra 18-åringar åtalas nu för grov skadegörelse vid Jönköpings tingsrätt. En av killarna har erkänt brott, men övriga nekar.

Polisen larmades om ett upplopp på Stigby och möttes av en sönderslagen avdelning – hör vad som hände i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.