Fyra ungdomar i älgolycka – ung kvinna död

Uppdaterad
Publicerad

En ung kvinna i 20-årsåldern har omkommit i en bilolycka i Mullsjö nära Jönköping, uppger polisen. Ytterligare tre ungdomar är allvarligt och mycket allvarligt skadade.

Olyckan skedde i höjd med Sandhem i Mullsjö kommun, där ungdomarnas bil kolliderade med en älg.

– Vid 20.40 fick vi larm om en allvarlig trafikolycka där en bil har kolliderat med en älg och sedan kört vidare in i ett träd. Det trädet har också ramlat ner över bilen, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen region Öst till TT.

Klämdes fast

När polisen kom till platsen var flickan redan död. Hennes anhöriga är underrättade. Fyra ungdomar färdades i bilen, födda 1996–2000, det vill säga mellan 17-22 år. När räddningstjänsten anlände var två personer fortfarande kvar i bilen och man fick dels såga bort trädet och dels använda klippverktyg för att få loss de drabbade.

Enligt Aftonbladet blev älgen kvar inne i bilen efter krocken.

Svårt skadade

Av de tre som överlevt kraschen, två pojkar och en flicka, är en allvarligt skadad och två bedöms vara mycket allvarligt skadade. De har förts till olika sjukhus. Enligt Aftonbladet är de skadade ungdomarna hemmahörande i olika delar av södra Sverige.

Under räddningsarbetet var vägen helt avstängd. Larmade styrkor kom från Mullsjö och Habo samt ledningsenhet från Jönköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.