Emma Örtlund från Gislaved tillsammans med de andra skådespelarna Ida Johansson, Kitty Johnsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg från Glada Hudikteatern samt Per Johansson grundare av Glada Hudik. Foto: SVT

Galakväll när Catwalk premiärvisades i Gislaved

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen var det smygpremiär på filmen Catwalk i Gislaved, filmen med Gislavedstjejen Emma Örtlund och Glada Hudikgänget som uppfyller en dröm då de får gå på catwalken i NewYork.

Filmen Catwalk har premiär på biograferna över hela landet på fredag den 31:e. Men redan på onsdagen var det smygpremiär i Gislaved.

Den röda mattan hade rullats ut på Folkets hus för skådespelaren Emma Örtlund från Gislaved, de andra skådespelarna Ida Johansson, Kitty Johnsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg från Glada Hudikteatern samt Per Johansson grundare av Glada Hudik.

– Det är underbart och helt fantastiskt och helt magiskt att vara här. Och framför allt här i min hemstad, Gislaved, sade Emma Örtlund då de innan filmvisningen tog emot jublet från åskådarna.

– Det är lysande, vi är så stolta, sade Magnus Jonsson kulturchef i Gislaveds kommun innan filmen.

En längre intervju med Emma Örtlund publiceras under dagen här på SVT.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.