Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patricia Svensson och Pär Grännö på Jönköpings Posten ser fram emot flytten till de nya lokalerna. Se mer i videon. Foto: Fredrik Weibull/SVT

Gammalt blir nytt när JP flyttar redaktionen: ”Här kommer man må bra”

Uppdaterad
Publicerad

I över 150 år har Jönköpings Posten haft sina lokaler i korsningen av Skolgatan/Kapellgatan på Väster. Men efter sommaren kommer de lämna sina gamla lokaler och istället flytta in i Science Park Towers.

1870 köpte Herman Hall fastigheterna i korsningen av Skolgatan och Klostergatan som sedermera blev Jönköpings Postens arbetsplats. Till hösten ska man alltså lämna dessa gamla lokaler och istället flytta in i helt nya lokaler i Science Park Towers.

– Det ska bli jättekul att flytta till nya lokaler, men det finns ett stygn av vemod eftersom ett historiskt vingslag lever kvar i de här gamla som de här källarvalven vittnar om, säger Pär Grännö som är fotograf/reporter på Jönköpings Posten.

Helt nya lokaler

Även chefredaktören Patricia Svensson ser fram emot flytten till de nya lokalerna.

– Man blir fylld av någon härlig känsla när man kommer in i de här lokalerna, så det ska bli väldigt kul och spännande, säger hon.

Papperstidningens framtid

Prenumeranterna till papperstidningen minskar och ni tidigarelägger trycktiden. Kommer ni satsa mer digitalt?

– Ja, vi kommer satsa ännu mer på det digitala och så förvaltar vi papperstidningen under tiden. Den digitala utvecklingen fortsätter och det här är ett perfekt ställe att göra det på, säger Patricia Svensson.

Hur länge till tror du att ni kommer fortsätta producera en papperstidning?

– Den är alltid svår att svara på, men jag brukar säga länge till. Så länge det finns tillräckligt med folk som älskar den och vill läsa den på morgonen så kommer den att komma.

I klippet nedan kan du se hur Jönköpings Posten trycktes fram till 1973.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tidningar trycks i Jönköpings Postens lokaler. Foto: Henric Grännö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.