Det var ett större sällskap på plats när polisen kom vid 03.30 på natten. Foto: Polisens förundersökning

22-åring åtalas för knivmord på Gislavedsbo

Uppdaterad
Publicerad

En man bosatt i Gislaveds kommun åkte i oktober i fjol till Göteborg för att fira att han fått jobb. Det hela slutade i tragedi sent på natten med att mannen knivhöggs i halsen och avled. En 22-årig man greps på platsen och åtalas nu för mordet.

Det var den 18 oktober som den 30-åriga mannen lämnade sitt hem i Gislaved och skulle fira i Göteborg. Det var en glad kväll och mannen skullle fira att han hade fått jobb men firandet fick ett tragiskt slut.

Runt halv fyra på natten larmas polisen till en parkeringsplats nära Göteborgs centralstation. På plats hittar man den 30-åriga mannen som huggits i halsen med kniv och flera andra knivskador på kroppen. Han kämpar för sitt liv och rusas till sjukhus men hans liv går inte att rädda.

Minns inte händelserna

En kniv hittas och vittnen på platsen pekar snabbt ut en 22-åring som grips omedelbart. Båda han och vittnena är påtagligt berusade och uppgifter gör gällande att ett bråk uppstått mellan de båda männen. De ska vara bekanta med varandra men utöver uppgifter om svartsjuka finns inget klart motiv.

Nu åtalas den 22-åriga mannen för mord första hand. I andra hand för grov misshandel och vållande till annans död, även det grovt, vid Göteborgs tingsrätt.

Åklagare yrkar även på utvisning. Den misstänkta nekar till brott och säger i förhör att han inte minns vad som hände den natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.