Gnosjö kommun är bäst i landet på hemtjänst enligt en ny undersökning.

Gnosjö har landets bästa hemtjänst

Uppdaterad
Publicerad

Gnosjö kommun har landets bästa hemtjänst. Det visar en undersökning som SPF Seniorerna ligger bakom. Undersökningen bygger på seniorernas egen värdering av vad som är viktigt i hemtjänsten.

– Det här är jättehedrande, vi är så glada och stolta, säger socialchef Elisabeth Andersson i Gnosjö.

Av landets 290 kommuner placerar sig alltså Gnosjö kommun på en topplacering i det kvalitetsindex för hemtjänst som publiceras för första gången någonsin.

I undersökningen har man tittat på allt ifrån hur enkelt det är att hitta information, till kvalitén på utförandet av hemtjänsten. Hur biståndsbedömningen fungerar och vilka möjligheter det finns att påverka exempelvis.

– Vi är särskilt stolta över att vi har 100 procent nöjdhet med personalens bemötande, säger Elisabeth Andersson.

Gislaved sämst i länet

Länets största kommun Jönköping hamnar på en femte plats. Sämst hemtjänst i Jönköpings län finns i Gislaveds kommun som hamnar på plats 264.

Målet med undersökningen är att indexet ska göra det möjligt att följa utvecklingen av hemtjänstens kvalitet från år till år.

SPF-seniorernas ranking av hemtjänsten i landets 290 kommuner

Gnosjö 1

Jönköping 5

Aneby 20

Tranås 55

Eksjö 76

Vetlanda 144

Värnamo 158

Sävsjö 163

Habo 183

Vaggeryd 204

Nässjö 251

Mullsjö 260

Gislaved 264

Källa: Hemtjänstindex

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.