– Många har återvänt, säger Peter Groning som är ordförande på Värnamo golfklubb. Foto: Pressbild

Uppsving för golfen under coronapandemin

Publicerad

Flera golfklubbar runt om i länet märker av ett markant ökat intresse av att spela golf i dessa tider då coronapandemin breder ut sig. På Värnamo golfklubb har intresset ökat med cirka femtio procent jämfört med ifjol.

Peter Groning är ordförande på Värnamo golfklubb och han berättar att det är många som har haft en paus i sitt golfspelande och som nu har valt att komma tillbaka.

– På grund av coronapandemin kan vi nu se en rejäl ökning ute på golfbanan. Många har återvänt och folk vill nu komma ut och sysselsätta sig själva, då är golf ett bra alternativ, säger han.

Flera orter i länet

Thomas Holm, klubbchef på golfklubben i Jönköping, är även han glad för ökningen.

– Golfen har haft det tufft, så det här behövde vi. Nu har människor förstått att det är lätt att hålla avstånd ute på golfbanan och kan därför ta sig ut på ett helt annat sätt, säger han.

Även i Aneby har man nu sett en klar förändring ute på golfbanan.

– Vi hade aldrig haft en sådan här ökning om inte coronapandemin kom. Nu gäller det bara att hålla kvar de nya medlemmarna och hoppas på att folk har hittat ett nytt intresse och vill stanna kvar i framtiden också, säger Paul Rinkman från Wiredaholm Golf och Konferens i Aneby.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet
Mer Jönköping
Mer Nyheter