Gömde 7,5 kilo amfetamin i skogen nära golfbana

Publicerad

Polisen hittade i september förra året 7,5 kilo amfetamin i en knarkgömma i ett skogsparti nära golfbanan på A6 i Jönköping. Nu döms en Huskvarnabo i 35-årsåldern och en man i 40-årsåldern från Landskrona till 6,5 – respektive fem års fängelse för grovt narkotikabrott.

Männen har tidigare dömts av tingsrätten för att ha överlåtit nästan ett kilo amfetamin på en adress i Jönköping den 21 juli förra året. Nu döms männen också för grovt narkotikabrott eftersom de anses ha hanterat narkotikan från gömman i skogspartiet nära golfbanan på A6 i Jönköping.

Övervakningskameror sattes upp

Den 22 september hittade polisen 7,5 kilo amfetamin som var nedgrävt i skogspartiet. Narkotikan togs i beslag och byttes ut mot lagliga substanser. Polisen satte i samband med detta upp en övervakningskamera på platsen och via den har de också kunnat knyta de båda männen, som nu dömts till långa fängelsestraff av Jönköpings tingsrätt, till platsen.

I samband med gripandet av Huskvarnabon hittade polisen ytterligare 1,98 kilo amfetamin i en svart plastsäck. Därför döms han till ett längre fängelsestraff än mannen som är hemmahörande i Landskrona.

Båda männen har nekat till brott.

Tidigare dömda för brott

Den nu dömde mannen från Huskvarna dömdes så sent som 2018 till 2,5 års fängelse för grovt narkotikabrott. Mannen från Landskrona dömdes i oktober 2016 till tre års fängelse för olaga frihetsberövande, misshandel, sexuellt ofredande, rån och utpressning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer