Utanför fastigheten där en man i 35-årsåldern mördades finns ljus och blommor nedlagda. Foto: SVT

Granne: ”Känns väldigt obehagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Natten till lördagen mördades en man i en lägenhet i Vetlanda. En granne i samma hus hörde tumultet och såg hur poliser och räddningspersonal sprang upp och ner i trappuppgången.

– Det var mycket obehagligt säger grannen till SVT Jönköping.

Utanför den fastighet i Vetlanda där en man i lördags mördades så har flera personer placerat ljus och lagt blommor. En granne som vill vara anonym, berättar för SVT Jönköping om natten mellan fredag och lördag så mannen mördades.

– Det har varit mycket fester och ganska stökigt i lägenheten, säger grannen. I lördags natt var det ganska mycket folk som skrek och sprang fram och tillbaka och jag förstod att något hade hänt.

Blodspår i trappan

Det var vid fyratiden på natten som polisen larmades till bostaden där en man i 35-årsåldern hittades svårt skadad. Han konstaterades senare död.

– Jag hörde hur polisen och räddningspersonalen var här och jag kunde se att de bar ut en bår där det låg en människa, berättar grannen. Dagen efter fanns det många blodspår i trappan och på trappräcket, det var mycket obehagligt.

Grannen berättar hur hen såg två personer som sprang ut från lägenheten och försökte gömma sig högre upp i trapphuset men att polisen följde efter och att de båda därefter leddes ut och fördes iväg i en polisbil.

En man och en kvinna greps under natten på sannolika skäl misstänkt för mord, kvinnan släpptes dock senare medan misstankarna mot mannen kvarstår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.