Foto: Johan Nilsson/TT

Grov misshandel i Tenhult

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern fick föras till sjukhus efter en misshandel i en lägenhet i Tenhult på lördagmorgonen. Tre personer är misstänkta för grov misshandel, en av dem har anhållits.

Larmet till polisen kom strax före klockan sex på morgonen. Det hade varit en fest i lägenheten. I samband med den hade en man i 25-årsåldern misshandlats så svårt att han fördes med ambulans till sjukhus.

– Patrullen på plats bedömer att skadorna är sådana att det handlar om en grov misshandel, säger polisens presstalesperson Erik Terneborn.

Två till förhör

Flera personer fanns på platsen. Två av dem togs in till förhör på polisstationen i Jönköping. En av dem anhölls senare efter beslut av åklagare misstänkt för grov misshandel.

– Den andre frigavs, men misstanken mot honom kvarstår, säger Erik Terneborn på söndagsförmiddagen.

Ytterligare en person är misstänkt för misshandeln.

– Han kommer att hämtas in och höras under dagen.

Målsägaren hörd på sjukhus

Polisen spärrade under lördagen av lägenheten för en teknisk undersökning. Den skadade mannen hade utsatts för våld mot huvudet och fördes efter misshandeln till sjukhus.

– Vi kunde förhöra honom under lördagen på sjukhuset. Jag vet inte om han fortfarande vårdas där, säger Erik Terneborn.

Har det använts något tillhygge vid misshandeln?

– Inte vad jag känner till, säger Erik Terneborn.

Polisen har även hållit förhör med ytterligare personer som befann sig på festen och bilden av vad som hänt har börjat klarna.

Uppdatering:

Ytterligare en person har anhållits misstänkt för den grova misshandeln, det meddelade polisen på måndagen. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern. Den skadade mannen vårdas fortfarande på sjukhus.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.